Турски маслени сладки

VecaVeca
Мастър Шеф
296842k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Турски маслени сладки
Снимка: Veca
8 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Идеални масленки за сутрешното кафенце"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 250 г или маргарин
  • пудра захар - 80 г
  • ванилова захар - 20 г
  • брашно - 450 г
  • олио - 2 с.л.
  • За овалване на масленките
  • пудра захар - според нуждите
  • ванилова захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер маслото, пудрата захар и ваниловата захар.

Добавете олиото и разбъркайте всичко с миксер.

След това постепенно добавете брашно и замесете тесто.

Разстелете тестото върху набрашнена повърхност и го разделете на 6 части, оформяйки топчици. Развийте всяка топчица с ръце в по-тесен и по-дълъг фитил. Нарежете всеки фитил с желаната дължина. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.

Печете в добре загрята фурна на 130°C за 20 минути, като внимавате да не загорят, за да запазите бледия цвят.

За овалването на маслените сладки:

Изсипете пудрата захар в купа, добавете ваниловата захар, разбъркайте и оваляйте горещите домашни сладки в тях.

Сервирайте масленките и им се насладете.

Съвет: Приготвените по този начин турски сладки могат да се съхраняват до две седмици.

Ако искате да стоят по-дълго и по-вкусни, сложете ги в метален или пластмасов съд.

Първо, поставете пергаментната хартия, подредете масленките, след това ги покрийте отново с пергаментова хартия и ги подредете последователно. Затворете добре с капак.

Опитайте и се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: