Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш-маш с пилешко и зеленчуци

Миш-маш с пилешко и зеленчуци

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Миш-маш с пилешко и зеленчуци
Снимка: Ivana Kitanović
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Само да опитате и ще искате допълнително"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 г
  • патладжан - 1 бр. (по - голям)
  • лук - 1 глава, по - голяма
  • чесън - 4 скилидки
  • зелени чушки - 2 бр.(прясна)
  • домати - 1 бр., среден
  • доматен сок - 100 мл
  • магданоз - половин връзка
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се запържва ситно нарязаният лук в олиото.

След няколко минути добавете нарязания на кубчета патладжан и нарязания чесън.

Запържете всичко за кратко, след това налейте малко гореща вода и оставете да къкри.

Междувременно нарежете пилешкото филе на кубчета.

Добавете месото в тигана и от време на време добавяйте водата за задушаване.

Когато месото е почти готово, добавете чушките и доматите, нарязани на по-малки парчета.

Когато чушката в различния миш-маш омекне, в самия край добавете доматения сок, подправките и ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко с този миш-маш с пилешко и зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: