Скумрия на фурна с оцет

СтанкаСтанкаНовак
25/05/2009
"Най-лесната рецепта за приготвяне на сочна скумрия, която веднага си записваме!"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87 563
  • Преглеждания за месеца10421
  • Преглеждания за седмицата225
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • риба - скумрия 3 бр. изчистени и без глави
  • оцет - 4 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибките не се разрязват допълнително след изчистването. Посоляват се от вътре и се добавя малко чер пипер.

Подходяща тавичка се намазва с олио и рибите се овалват в мазнината и се оставят една до друга. Поръсват се с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути.

Рейтинг

5 3
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
10.09.2018 18:11
Аз слагам и малко бира.... Става още по вкусна!
1
0
Потребител#218753
Моля, нека има съответствие на написаното със снимката
0
0
Ваня Георгиева
Каква е ролята на оцета?
5
1