Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли със сос от лук и пушени чушки

Пържоли със сос от лук и пушени чушки

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Чирак
347130
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пържоли със сос от лук и пушени чушки
Снимка: Ivana Kitanović
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусни пържоли със сос от лук - днешното ни предложение за обяд"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • лук - 2 глави, големи кромид
  • чесън - 5 скилидки
  • пушен пипер - 3 к.л. червена чушка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли начукайте добре, посолете и оставете настрана.

Лука нарежете на ситно и го сложете да се пържи на умерен огън. Прибавете към него чесъна нарязан на листчета.

Сипете малко гореща вода и задушвайте десетина минути.

Прибавете пържолите и похлупете. Междувременно доливайте по малко гореща вода.

Когато пържолите омекнат, ги извадете от незалепващия тиган, а в него - да остане само сосът от лук.

Прибавете сол, черен пипер и червения пипер.

Задушете за няколко минути в тигана, върнете сръбските пържоли със сос от лук и пушени чушки в тигана и ги оставете за още 5 минути да попият аромата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: