Начин на приготвяне
Почистете чушките, лука и чесъна. Нарежете чушките на лентички, лука - на тънки кръгчета, и чесъна - на дребно.
Изтънете пилешкото филе, като под свежо фолио леко го начукате с точилка или подходящ уред. Поръсете ги със сол и черен пипер.
Загрейте олиото на умерена температура в дълбок и голям тиган. Запържете пилешките пържоли за по 3-4 мин от всяка страна. Извадете ги и ги покрийте с фолио.
Запържете нарязаните лук, чушки и чесън до омекване около 15 мин, като разбърквате.
Добавете пържолите, изсипете бульона и захлупете с капак. Гответе още около 15 мин.
Сервирайте с ориз или с гарнитура по желание.
Пилешките пържоли с чушки и лук са много вкусни.
Ако ти харесва рецептата, опитай и предложенията ни за пилешки жулиени, пиле фрикасе или сочно пиле на скара.