Начин на приготвяне
Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена температура. Запържете пържолите за по 3 мин. от всяка страна. Извадете и поставете в чиния, и завийте с фолио, за да запазите топли пържолите.
Нарежете лука и печените чушки на тънки ленти, а чесъна на ситно. След като извадите пържолите, сипете лука и чушките в тигана.
Гответе около 5 мин. докато омекнат, добавете червения пипер и разбъркайте. След около 2 мин. добавете и доматеното пюре. Разбъркайте хубаво и гответе около 5 мин.
Сипете бульона и върнете пържолите в тигана при зеленчуците. Гответе около 10 мин. и добавете заквасената сметана. Разбъркайте и гответе още около 2 мин.
Овкусете със сол при необходимост. Поръсете пържолите с нарязан магданоз и сервирайте с бял ориз или картофено пюре.
Свинските пържоли със сметанов сос с чушки са готови.