Кръгли кренвиршки

Кръгли кренвиршки
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Кръглички, пухкави...просто перфектни"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • заквасена сметана - 5 с.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • хималайска сол - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • захар - 1 щипка
  • масло - 1 с.л. меко
  • брашно - приблизително 350 г
  • За плънката
  • кренвирши - 1 - 2 бр.
  • майонеза
  • самардала
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като в купа сипваме заквасената сметана и прибавяме към нея белтък, сол, бакпулвер, мая суха, захар и меко краве масло.

Разбъркваме добре с бъркалка и наливаме вода, леко затоплена.

Постепенно прибавяме брашно и замесваме еластично тесто. Завиваме и оставяме да втаса. Готовото тесто правим на 6 топки. Разточваме всяка една.

Включваме фурната да загрява на 180 градуса. Кренвиршите режем на колелца. Всяка разточена кора тесто, намазваме леко с майонеза и в единия край нареждаме в редичка колелца кренвирши.

Поръсваме леко със сол самардала и навиваме на фитилчета, а после на кръгли кренвиршки. Слагаме кренвиршките в тава върху хартия за печене.

Всяка кренвиршка намазваме с жълтък смесен с разтопено краве масло.

Поръсваме отгоре със сусам и печем в загрятата фурна до златисто.

Кръглите кренвиршки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: