Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сръбски сарми с пушен шаран

Сръбски сарми с пушен шаран

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12122462195
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски сарми с пушен шаран
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Вкусни постни сърми....с пушен шаран...мммм че вкусно !"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 бр.
  • пушен шаран - 500 г
  • лук - 4 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • олио
  • брашно - 1 с.л.
  • вегета - 1 ч.к.
  • червен пипер - 1 ч.к.
  • сол - 1 с.к.
  • черен пипер - 1 к.к.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете зелевите листа и отрежете твърдата част.

Сварете малко пушения шаран и го почистете от костите.

Запържете лука и моркова в олиото, добавете шарана и червените чушки. Разбъркайте още 2-3 минути.

След това комбинирайте ориза със зеленчуците и шарана и подправете.

Поставете пълнежа в лист от киселото зеле, увийте го и го подредете в по-дълбок тенджера.

Направете запръжка за апетитните сарми от 3 с.л. олио, 2 глави лук нарязани на ситно, 1 с.л. брашно и 1 с.л. бахар.

Поръсете запръжката върху сръбските сарми с пушен шаран, налейте вода и дафинов лист и гответе на слаб огън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: