Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лесна торта с маскарпоне и рикота

Лесна торта с маскарпоне и рикота

Кирилова452Кирилова452
Чирак
50433102
Лесна торта с маскарпоне и рикота2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Споделете тази наслада в компанията на любимите хора"

Необходими Продукти

  • бисквити - 250 г какаови
  • масло - 100 г разтопено
  • рикота - 400 г
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 160 г
  • желатин - 1 бр.
  • шоколад - 150 г черен
  • течен шоколад - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите с какао се смилат в блендер. Добавя се разтопеното масло и се смесват добре. Получената бисквитена смес се разстила на дъното на разкопчаваща се форма за торта и се оставя в хладилника за около 30 мин.

През това време се приготвя кремът. Рикотата и маскарпонето се разбиват за кратко с телена бъркалка, до получаване на еднородна смес, след което се добавят пудрата захар и натрошения черен шоколад.

Отново се разбърква за кратко. Желатинът се разтваря според указанието на опаковката, разтопява се на водна баня и се добавя към крема с маскарпоне.

Охладеният бисквитен блат се намазва с течния шоколад, а отгоре се разстила крема.

Получената торта се оставя в хладилник най-малко за три часа. Декорацията е по ваш избор, може да използвате настърган шоколад, натрошени бисквити или шоколадови бонбони.

Насладете се на Лесна торта с маскарпоне и рикота в компанията на любими хора!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: