Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки котлети с коприва

Телешки котлети с коприва

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Телешки котлети с коприва
Снимка: Lenka
2 / 3
15/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Вкусно и леко задушено ястие с телешки котлети и коприва. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • телешки котлети - 500 гр.
  • масло - 70 гр.
  • коприва - 1 кг.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 4 бр.
  • бульон - 1 бр. кубче
  • сол
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • черен пипер - 1 к.л.
  • свинска мас - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото сложете да се разтопи на тиган, а след това запържете в него телешките котлети от двете страни.

В тенджера сипете маста и нарязания лук да се запържи, добавете моркова.

Пържете десетина минути на тих огън, след което добавете копривата - измита и изчистена.

Задушавайте няколко минути, след което налейте половин литър вода, добавете бульона, сол и пипер на вкус, както и чесъна на прах.

Прибавете телешките котлети и оставете да се задушават заедно още 15 до 20 минути. Така наистина ще добиете много крехко телешко.

Телешки котлети с коприва сервирайте с царевичен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: