Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни Рулца»Пролетни рулца по тайландски

Пролетни рулца по тайландски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пролетни рулца по тайландски
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
38 мин.
Порции
3
"Пролетните рулца са истинска наслада за всички сетива"

Необходими Продукти

  • оризови кори - 12 г
  • тиквички - 1 бр. малка
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1/2 к.л. на прах или корен
  • сол
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • За соса
  • соев сос - 4 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • сок от лайм - 2 с.л.
  • вода - 30 мл
  • чили - щипка на люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците - тиквичка, чушки, морков и зелен лук се почистват и нарязват на ивички, а чесънa - на дребно.

Поставят се в тиган със загрята 1 с.л. кокосова мазнина и запържват.

Овкусяват се със сол и малко джинджифил на прах. Ако разполагате с пресен, по-добре използвайте него, като настържете 1 чаена лъжичка.

Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави.

Оризовите кори една по една се потапят в стуена вода.

По средата на всяка една се поставят по малко от зеленчуците, след което се навиват на рулце.

Готовите пролетни рулца се запържват в останалото кокосово масло.

Сервират се със сос, приготвен от смес от соев сос, кафява захар, сок от лайм, малко вода и щипка чили на люспи.

Тези пролетни рулца по тайландски са наслада за окото и сетивата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: