Ябълков сладкиш с крем
Kolač sa jabukama i kremom

Ябълков сладкиш с крем

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k17k3k15k20
Ябълков сладкиш с крем
Снимка: Мария Симова
1 / 3
18/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции10
"Сочен и невероятно вкусен ябълков сладкиш, с който може да зарадвате всички вкъщи още днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • маскарпоне - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 щипка
  • ябълки - 2 бр.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • ванилия - 1 прахче
  • захар - 270 г
  • нишесте - 100 г царевично
  • жълтъци - 6 бр.
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с млечния крем, той трябва да е охладен.

В купа разбийте жълтъците със захарта, ванилията, нишестето и настърганата лимонова кора. Налейте студеното мляко и разбъркайте до еднородна смес.

Сипете сместа в тенджера с дебело дъно и поставете на умерен огън и варите при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

В края прибавете нарязаното масло и бъркате до пълното му усвояване от крема. Покрийте крема със стреч фолио и оставете настрани да се охлади.

Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета, полейте ги с лимонов сок.

В купа разбийте яйцата със захарта и щипка сол. Прибавете маскарпонето, прясното мляко и олиото, разбъркайте до еднородна смес. Добавете ябълките и предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.

В тава, постлана с хартия за печене, сипете сместа за сочния ябълков сладкиш, отгоре равномерно разпределете охладения крем и поставете тавата в предварително нагрята на 170°C фурна и печене за около 50-55 минути.

Сочен и невероятно вкусен ябълков сладкиш с крем!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: