Начин на приготвяне
Сладкишът е нещо между крем карамел и ябълков сладкиш. Макар че е капризен при печенето, защото трябва да стоите до фурната и да го наглеждате, ще ви хареса много.
Обелете и нарежете на малки парченца ябълките. Полейте ги със сока на един лимон и поръсете с чаена лъжичка канела. Объркайте добре. Оставете малко да попият и изхвърлете изпуснатата течност.
В голяма купа сложете омекналото краве масло и захарта. Разбийте с миксер до гладък крем.
Прибавете едно след друго яйцата, разбивайки с миксера, до пълното им усвояване. Прибавете пресятото с бакпулвера брашно. Излейте на струйка леко затопленото прясно мляко. Добавете ябълките.
Объркайте сместа добре. Тя е почти течна, при печенето се стяга, но не съвсем, все пак имаме крем сладкиш.
Застелете форма 24 см. с откопчаващ се ринг с хартия за печене. Излейте сместа и подравнете.
Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 45-50 мин. Пробвайте за готовност с дървено шишче, то трябва да излиза от сместа леко влажно.
Изчакайте сладкиша да се охлади напълно преди да го извадите от формата. Готовият ябълков крем сладкиш поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!
Коментари