Начин на приготвяне
Нарежете ябълките на малки парченца.
В отделна купичка смесете разтопеното масло и захарта. Разбъркайте да стане еднородна и пухкава смес. След това добавете яйцето и разбийте с миксер.
В друга купичка смесете брашното, бакпулвера и канелата. Добавете тази смес към сместа с яйцето и разбийте всички съставки с миксера отново, докато стане гладка смес.
Накрая прибавете прясното мляко, което предварително сте затоплили. Разбийте отново с мискера. Трябва да се получи гладка смес, която е течна. Накрая добавете нарязаните ябълки и разбъркайте с дървена лъжица.
В тавичка сложете хартия за печене и изсипете сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Проверете след 35 минути с клечка. Трябва да остане леко влажно отвътре.
Най-вкусен е добре изстинал :)
Насладете се на прекрасен ябълков вкус :)