Сладкиш с ябълков крем

Сладкиш с ябълков крем
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Нищо не дарява доволни усмивки на всички, както този сладкиш с ябълков крем"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • бакпулвер - 1 равна ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • ванилия
  • брашно - 2 ч.ч.
  • крем
  • ябълки - 4 - 5 бр.
  • захар - 1 в. ч.
  • масло - 1 с.л.
  • шоколад - 1 с.л. настърган
  • орехи - смлени
  • мента - прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, кисело мляко с разбита в него сода да шупне.

Накрая прибавяме ванилия и брашно с бакпулвера, разбърква се кексова смес. Сипва се в малка тавичка върху хартия за печене. Печем блата в загрята фурна до суха клечка. Изважда се и охладен се срязва през средата на две части.

Намазваме със сладко от ябълки. За целта в тиган се загрява масло, добавят се обелени и нарязани на кубчета ябълки със захар. Бърка се докато сгъсти и плодът омекне. Намазва се долният блат и покриваме с втората половина, като леко се притиска. Намазва се и отгоре.

Охладен се реже на квадрати, всеки се поръсва с настърган шоколад, щипка смлени орехи и сервираме с клонка мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: