Начин на приготвяне
Първо, се заемете с приготвянето на сладкарския крем.
Смесете яйцето със захарта и ванилията.
Добавете нишесте и разбъркайте всичко до хомогенна консистенция. Излейте млякото към настройката и в подходящ съд сложете на котлона.
Постоянно разбърквайте с бъркалка, докато се сгъсти.
Свалете от котлона и оставете на страна.
Сега пригответе тестото: Разбийте яйцата със захарта и солта, добавете сметаната и олиото.
Пресейте тестото с бакпулвера и прибавете към него течната смес за тестото и го разбъркайте.
Ябълките се обелват и нарязват на ситно и се добавят към тестото.
Излейте тестото във формата или тавичка.
Готовия изстинал крем внимателно разпределете отгоре, образувайки решетка.
Печете ябълковия сладкиш около 40 минути на 180 °C.
След изваждането поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко с моя ябълков сладкиш с нежен крем!
Ако имате още ябълки под ръка, опитайте непременно тези рецепта за ябълков пай или баница с ябълки - страхотни сладки предложения!