Начин на приготвяне
Сварете картофи до готовност, обелете ги и още топли се пресоват с преса.
Добавете сол, черен пипер и чубрица или друга ваша подправка.
Чукнете едно яйце, прибавете нарязан зелен лук, галета, натрошено сирене, настърган кашкавал и шунка - нарязана на малки кубчета.
Размесете продуктите добре.
С метална или дървена лъжица се гребва от сместа, оформят се крокети, като се овалват в плитка чиния с брашно.
Наредете ги в тава, върху намазнена хартия за печене.
Печете в загрята фурна 180°C до златисто - при мен за 35-40 минути бяха готови.
След 20 минута с четка намазнете крокетите с олио.
Сервирайте крокетите с млечен сос, приготвен от кисело мляко, копър и чесън.
Импровизирайте, добавете каквото има в хладилника и няма да сгрешите.
Чудесни за обяд са тези крокети изпразни хладилника.
Добър апетит!
Коментари