Хладилни мекици

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Хладилни мекици
Снимка: Добринка Петкова
1 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Мекички, които буквално вадите от хладилника и слагате в тигана"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта в купа. Към него прибавете олиото, леко разбитите яйца и маята разтворена в млякото, заедно със захарта. Замесете меко и еластично тесто.

Омаслете хубаво и го поставете в голяма найлонова торбичка. Сложете го в хладилника за една нощ. На сутринта го извадете от плика. Загрейте по-голямо количество мазнина. С намаслени ръце късайте от тестото.

Разтеглете и изпържете в сгорещената мазнина. Оставете мекичките да се отцедят върху кухненска хартия. По желание може да ги поръсите с пудра захар или да ги оставите натурални.

След като извадите тестото от хладилника, не го размесвайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

daria75
daria75
Чудесни са.Станаха любими на семейството ми.Опитайте и Вие да приготвите мекиците.Приятен апетит!
01.04.2017 04:34
5
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Стават много пухкави и вкусни
31.10.2016 14:49
6
1