Начин на приготвяне
Сварете макароните в подсолена вода според указанието на опаковката. В тиган сложете олиото и го загрейте на котлона.
Нарежете лука на дребно и запържете в тигана до златисто, добавете каймата и разбъркайте. Пържете до готовност на каймата, накрая поръсете с подправките.
Отцедете макароните и ги сложете в дълбока намазана с олио тава с диаметър 32 см. Нарежете чушките и краставичките на ситно и ги сложете в тавата, сиренето натрошете отгоре и добавете изпържената кайма.
Разбъркайте всичко и залейте със смес от разбитите яйца и прясно мляко. Отделете малка част от кашкавала и го настържете отгоре.
Сложете в загрята фурна на 180 градуса да се пече за около 30 мин до златист цвят. Извадете тавата, настържете останалия кашкавал и поставете отново във фурната до разтапяне на кашкавала.
Сервирайте ястието топло, но не горещо.
В тази рецепта може да вложите всякакви продукти, които изостават в хладилника ви. Лесно и сравнително бързо ястие за една добра вечеря!
Коментари