Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Аспержи с яйца и бекон

Аспержи с яйца и бекон

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Аспержи с яйца и бекон
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Пригответе си една бърза и здравословна идея за вкусен обяд, като не се притеснявате за калориите!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 1/5 ч.л. на гранули
  • аспержи - 5 стръка, млади (диви)
  • бекон - 2 парчета
  • зехтин - много малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме тази божествена и здравословна идея за обяд, като приготвяме аспержи.

Използвам диви, които успявам да събера сред природата, но можете и да си ги купите.

Сварете аспержите във вода, след това ги нарежете на парчета и ги сложете на тиган с парчета бекон, за да се запържат.

Разбъркайте на грубо яйцата с киселото мляко и солта, черния пипер и подправете с чесън на гранули.

Когато беконът замирише добре, изсипваме яйцата и бързо ги разбъркваме в тигана с незалепващо покритие с дървена лъжица, за да не залепнат яйцата по тигана и всичко да се свърже хубаво.

Отнема една минута вкусните бъркани яйца да са готови.

Да ви е сладко с тези аспержи с яйца и бекон!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: