Пилешко с гъби в омлет

Пилешко с гъби в омлет
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Не е нужно да готвите сложни ястия, достатъчно е да съчетаете две класически ястия по интересен начин и успехът ви е в кърпа вързан"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • печурки - 300 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • За омлета
  • яйца - 7 бр.
  • сол - 1 шипка
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете кожата на бутчетата и ги обезкостете. Нарежете месото на малки хапки и в загрято олио го сложете да се пържи.

Щом месото се е запържило леко, добавете и нарязаният лук. Разбърквайте периодично и когато лукът омекне, махнете от огъня.

С решетъчна лъжица извадете сместа и я сложете в купа.

Почистете печурките и ги запържете в мазнината от месото. Извадете и ги добавете към месото. Натрошете сиренето, овкусете с щипка сол, черен пипер и разбъркайте.

Включете фурната на 200 градуса да загрее.

Застелете тавата от фурната с хартия за печене и я намазнете. Разбийте яйцата с щипка сол и ги изсипете в тавата. Печете на 200 градуса до готовност на омлета.

Извадете го заедно с хартията и докато още е горещ, рендосайте кашкавала отгоре.

В единият край сложете сместа с месото и с помощта на хартията навийте на руло.

Пилешкото с гъби в омлет е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: