Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Бутерки с пилешко и гъби

Бутерки с пилешко и гъби

Бутерки с пилешко и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
04/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
40
"Мъжки бутерки с богата месна плънка и вкусен аромат, които ще изядем до последната трохичка!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • гъби - 10 бр.
  • сметана - 100 мл готварска
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
  • жълтъци - 1 бр.
  • бутертесто - 800 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото бутче и го обезкостете. Отстранете кожата.

Измийте и нарежете гъбите. Задушете ги в олиото. Добавете ситно нарязаното пилешко месо.

Запържете до готовност - докато омекнат гъбите и месото добие златист цвят. Налейте сметаната и разбъркайте. Овкусете със сол.

Отстранете готовата смес от котлона.

Разстелете бутер тестото и леко го разточете. Нарежете на широки ленти.

Сложете от плънката по цялата дължина на лентата и завийте на руло.

Работете така с всички ленти. Готовите рула нарежете на по 4-5 парчета.

Наредете ги в тава, застлана с домакинска хартия, и намажете с разбит жълтък с помощта на силиконова четка.

Изпечете бутерките до златисто в силно загрята фурна.

Бутерките с пилешко и гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
След като намажете с жълтък, поръсете с настърган кашкавал и тогава изпечете.
02.09.2016 11:58