Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети а ла Матричана

Спагети а ла Матричана

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Спагети а ла Матричана
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Време е за италиански специалитети и във вашата кухня"

Необходими Продукти

  • спагети - 150 г
  • гуанчале - 150 г този бекон се прави от бузите на прасето
  • домати - 300 г
  • пекорино - 100 г
  • зехтин
  • пеперончино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гуанчале /Guanciale/ е специален бекон, който се прави от бузите на прасето и е една от характерните съставки за рецепта ал'аматричана!

Пастата с доматен сос се прави много лесно и е една от най-вкусните!

Бланширайте доматите в гореща вода, след което ги обелете и нарежете на малки парченца.

В тиган с незалепващо покритие загрейте една кафяна чашка зехтин и запържете нарязания бекон до златисто.

Прибавете доматите, захлупете съда и гответе соса 10-15 мин.

В тенджера с подсолена вода сварете спагетите според указанията на опаковката.

Прецедете ги и веднага изсипете в доматения сос. Поразтръскайте съда на горещия котлон, за да се овкуси пастата.

Изсипете я в две чинии (продуктите са за две порции).

Поръсете обилно с настъргано пекорино и нарязани кръгчета пеперончино.

Поднесете веднага спагети а ла Матричана! Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: