Начин на приготвяне
Гуанчале /Guanciale/ е специален бекон, който се прави от бузите на прасето и е една от характерните съставки за рецепта ал'аматричана!
Пастата с доматен сос се прави много лесно и е една от най-вкусните!
Бланширайте доматите в гореща вода, след което ги обелете и нарежете на малки парченца.
В тиган с незалепващо покритие загрейте една кафяна чашка зехтин и запържете нарязания бекон до златисто.
Прибавете доматите, захлупете съда и гответе соса 10-15 мин.
В тенджера с подсолена вода сварете спагетите според указанията на опаковката.
Прецедете ги и веднага изсипете в доматения сос. Поразтръскайте съда на горещия котлон, за да се овкуси пастата.
Изсипете я в две чинии (продуктите са за две порции).
Поръсете обилно с настъргано пекорино и нарязани кръгчета пеперончино.
Поднесете веднага спагети а ла Матричана! Да ви е сладко!