Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко месо с грах и куркума

Пилешко месо с грах и куркума

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Пилешко месо с грах и куркума
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Понякога най-простичките неща за готвене се оказват най-вкусни - точно като това пилешко с грах"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • грах - 500 г консерва
  • куркума - 1 ч.л.
  • бульон - 250 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на хапки.

Посипете ги с 1 супена лъжица брашно и оваляйте, за да се набрашнят добре.

В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин.

Запържете хапките до златисто, след което изсипете граха, излейте зеленчуковия бульон и овкусете с 1 чаена лъжичка куркума и щипка черен пипер.

Захлупете съда и гответе манджата с грах, докато остане на мазнина.

Поднесете пилето с грах топло със салатка по ваш вкус.

Да ви е сладко с това пилешко месо с грах!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: