Начин на приготвяне
Икономичен, лесен шоколадов сладкиш без яйца и без млечни - чудесен за вегани.
Първо, смесете в купа - брашно, какао, захар и бакпулвер. Разбъркайте добре и прибавете хладка вода, олио и намачкан зрял банан.
С вилица се разбърква кексова смес, изсипете я в тавичка 22-24 см върху хартия за печене.
Печете шоко сладкиша в загрята фурна 180°C до суха клечка при мен - за 30 минути беше готово, не ползвах вентилатор.
Извадете блата и охладете на решетка.
Пригответе крема, като с вилица разбъркате заквасена сметана, пудра захар и крема сирене.
Ако останат малки бучки, може просто да пасирате за секунди на гладко кремче.
Сложете шоколадовия блат в чиния, намажете с крем.
Оставете да стегне и декорирайте с резени пресни ягоди, поръсете с крокан и настърган шоколад.
Страхотен шоколадов сладкиш със стърган шоколад се получи, вкусна, лесна и бърза за приготвяне!
Да ви е сладко!