Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Спаначена супа»Кремсупа от спанак и гъби

Кремсупа от спанак и гъби

Кремсупа от спанак и гъби
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Свежа лятна кремсупа, което хапваме всеки ден и пак не ни омръзва"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • гъби - 250 г
  • спанак - 200 г
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • пурчини - 1 с.л. (сушени гъби на прах)
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • прясна мащерка - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и чесънът (малко по-късно) се почистват и нарязват на ситно.

Задушават се с малко зехтин, след което се добавят почистените и нарязани на филийки гъби.

Когато омекнат, се прибавя измитият спанак и предварително настърганият домат.

Зеленчуците във вкусната спаначена супа се разбъркват за кратко, долива се топла вода, овкусяват се със сол, смлян черен пипер, нарязаните стръкове мащерка и лъжица пурчини.

Спаначената супа се вари около 20 минути, пасира се, след което е готова за сервиране.

Разкошна кремсупа от спанак и гъби за полезен обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: