Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Лимецови хлебчета с левурда

Лимецови хлебчета с левурда

Лимецови хлебчета с левурда
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"А вие пробвали ли сте да разнообразите вашите домашни хлебчета, като добавите малко зеленини в тях?"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. (равна)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • левурда - 30 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и нарежете листата на дивия чесън на дребно.

В купа пресейте брашното и направете кладенче.

Разбийте 1 яйце.

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте добре. Оставете за кратко.

Прибавете към брашното всички продукти и замесете меко и почти лепнещо тесто.

С ръце потопени в брашно оформете 8 малки хлебчета. На всяко направление разрез на кръст с остър нож.

Покрийте тава с хартия за печене и наредете лимецовия хляб. Оставете за 10-15 минути, а през това време загрейте фурната на 180°C.

Печете вкусните лимецови хлебчета с левурда за около 30-35 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: