Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Маринован джинджифил в буркани

Маринован джинджифил в буркани

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Маринован джинджифил в буркани
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Не знаехте ли, че можете да мариновате джинджифил? Тук вече имате рецепта"

Необходими Продукти

  • джинджифил - 300 г
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 250 мл
  • оцет - 100 мл
  • захар - 2 с.л.
  • черен пипер - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стерилизирайте бурканите, докато белите джинджифила.

Вземете белачка или по-голямо ренде, за да направите възможно най-тънък лист джинджифил.

Поставете в тенджерата оцет и вода.

Когато заври, свалете от котлона и оставете да се охлади.

Поставете тънко нарязания джинджифил в буркани, добавете черния пипер и залейте с дресинга.

Затворете бурканите и охладете.

Бурканите са малки, така че няма да заемат много място. Трябва да са готови за употреба след около две седмици.

Колкото на по-тънки листове рендосате, толкова по-скоро ще бъде готов маринованият джинджифил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: