Начин на приготвяне
Започваме рецептата за телешка супа, като нарязваме на ситно лука и чесъна, както и моркова.
Хвърляме маслото в по-дълбок тиган, изсипваме нарязаните зеленчуци и докато почистваме кладницата, оставяме да къкри.
Нарежете кладницата на листа и добавете зеленчуците. Докато кладниците се задушават, ние приготвяме месото, което ще нарежем на ситни парчета.
Комбинирайте месото с останалите съставки в тигана, след това добавете сол и черен пипер.
Оставете гъбената чорба да къкри около 10 минути, след това поръсете с брашно, разбъркайте бързо, налейте вода, добавете кубче супа и оставете да се готви 30-40 минути.
Към края добавете магданоза и куркумата.
Сервирайте топла сръбска телешка чорба с кладница.