Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Сръбска телешка чорба с кладница

Сръбска телешка чорба с кладница

редакция:
LenkaLenka
Мастър Шеф
5451482k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбска телешка чорба с кладница
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Хапване без чорба, не е хапване...Разбира се, след това идва основно и десерт."

Необходими Продукти

  • кладница - 300 г гъба
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - 1 бр. кубче на зеленчуци за супа
  • черен пипер - на вкус
  • куркума - 1 ч.л.
  • магданоз - на вкус
  • вода - 2 л
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме рецептата за телешка супа, като нарязваме на ситно лука и чесъна, както и моркова.

Хвърляме маслото в по-дълбок тиган, изсипваме нарязаните зеленчуци и докато почистваме кладницата, оставяме да къкри.

Нарежете кладницата на листа и добавете зеленчуците. Докато кладниците се задушават, ние приготвяме месото, което ще нарежем на ситни парчета.

Комбинирайте месото с останалите съставки в тигана, след това добавете сол и черен пипер.

Оставете гъбената чорба да къкри около 10 минути, след това поръсете с брашно, разбъркайте бързо, налейте вода, добавете кубче супа и оставете да се готви 30-40 минути.

Към края добавете магданоза и куркумата.

Сервирайте топла сръбска телешка чорба с кладница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: