Начин на приготвяне
Измийте добре картофите и ги сварете. След това ги извадете от водата и ги поставете върху чиста кухненска кърпа, за да се охладят и отцедят.
Поставете алуминиево фолио в огнеупорен съд.
Нарежете картофите наполовина и посолете от двете страни. Подредете картофите върху алуминиевото фолио.
Покрийте с алуминиево фолио и печете в добре загрята фурна на 200 °C за 50 минути. Извадете готовите картофи от фурната и ги оставете да се охладят.
През това време нарежете обеления колбас на ситно и я запържете (не е необходимо да добавяте олио, тъй като колбасът отделя мазнина по време на пърженето).
Изгребете охладените картофи с лъжица (внимавайте коричките да не се счупят, да остане малко месо от картофи върху коричките).
Поставете картофеното пюре (това, което сте извадили с лъжица) в подходяща купа и намачкайте (както при картофеното пюре - добавете мляко и ги намачкайте).
Към сместа добавете пържения колбас, добавете сол на вкус и разбъркайте всичко. Към всичко това добавете 80 г настърган кашкавал и разбъркайте, за да комбинирате всички съставки.
Напълнете картофите с получената смес, поръсете с останалия настърган кашкавал (70 г) и върнете във фурната, за да се запекат за малко (десет минути на 180 градуса).
Съвет: Сервирайте вкусни пълнени картофи с колбас и кашкавал, докато са топли.
Приятно!