Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Вкусни пълнени картофи с колбас и кашкавал

Вкусни пълнени картофи с колбас и кашкавал

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Вкусни пълнени картофи с колбас и кашкавал
Снимка: Veca
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Приготвихме чудни пълнени картофки с колбас за обяд, а вие охладете бирата"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. (по - големи)
  • мляко - 2 с.л.
  • колбас - 1 наденичка
  • кашкавал - 150 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги сварете. След това ги извадете от водата и ги поставете върху чиста кухненска кърпа, за да се охладят и отцедят.

Поставете алуминиево фолио в огнеупорен съд.

Нарежете картофите наполовина и посолете от двете страни. Подредете картофите върху алуминиевото фолио.

Покрийте с алуминиево фолио и печете в добре загрята фурна на 200 °C за 50 минути. Извадете готовите картофи от фурната и ги оставете да се охладят.

През това време нарежете обеления колбас на ситно и я запържете (не е необходимо да добавяте олио, тъй като колбасът отделя мазнина по време на пърженето).

Изгребете охладените картофи с лъжица (внимавайте коричките да не се счупят, да остане малко месо от картофи върху коричките).

Поставете картофеното пюре (това, което сте извадили с лъжица) в подходяща купа и намачкайте (както при картофеното пюре - добавете мляко и ги намачкайте).

Към сместа добавете пържения колбас, добавете сол на вкус и разбъркайте всичко. Към всичко това добавете 80 г настърган кашкавал и разбъркайте, за да комбинирате всички съставки.

Напълнете картофите с получената смес, поръсете с останалия настърган кашкавал (70 г) и върнете във фурната, за да се запекат за малко (десет минути на 180 градуса).

Съвет: Сервирайте вкусни пълнени картофи с колбас и кашкавал, докато са топли.

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: