Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Лесен тутманик с колбас, кашкавал и сирене

Лесен тутманик с колбас, кашкавал и сирене

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Лесен тутманик с колбас, кашкавал и сирене
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Всеки може да приготви вкусен тутманик, когато знае нашата изпитана рецепта за лесен тутманик с колбас, кашкавал и сирене"

Необходими Продукти

  • суха мая - 7 г /1 пакетче/
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл хладка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 400 г
  • сирене - 100 г
  • колбас - 100 г мек
  • кашкавал - 100 г
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладката вода се смесват маята и захарта. Оставя се 5 минути да се активира.

Сипва се в дълбока купа, добавят се солта, яйцата, киселото мляко и олиото.

Постепенно се добавя пресятото брашно, бърка се с дървена лъжица.

Тестото се прехвърля в тавичка върху хартия за печене.

Отгоре се подреждат нарязаните сирене, колбаса и кашкавала.

Слага се на няколко места малки парченца масло.

Оставя се да втаса за 20 минути.

Пече се на 180 градуса за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: