Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена Пица»Калцоне Маргарита с яйце

Калцоне Маргарита с яйце

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Калцоне Маргарита с яйце
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
24/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Денят няма как да не започне добре щом закуска е пица Калцоне"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - 400 г
  • вода - 230 мл леко затоплена
  • мая - 20 г прясна
  • зехтин - 30 г
  • сол - 1 ч.л.
  • Плънка
  • домати - 400 г добре узрели, почистени
  • зехтин - 40 г
  • босилек - 1 стрък пресен, листата
  • моцарела - 300 г прясна
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • прошуто - 100 г
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете си тесто за пица от изброените продукти. Работете с него върху набрашнен плот, докато стане гладко и еластично.

Оставете тестото да втаса до удвояване на обема му за около час и половина.

Обелете доматите и ги нарежете на малки парченца. По желание може и да смелите.

Сложете при тях зехтина, свежия накълцан босилек и сол.

Поставете на силен огън, за да се редуцира течността и сосчето да се сгъсти.

Ако доматите ви са по-месести и не отделят течност, то може и да не минавате през термична обработка, а впоследствие директно така да сложите в пицата Маргарита.

Разделете бухналото тесто на 4 еднакви топки и от всяка оформете кръгъл и тънък диск (с разточване или с длани с плавно изтегляне и натиск)

Разпределете от доматите с босилек, без да стигате до краищата.

Накъсайте върху всяка пица равни части моцарела и прошуто и чукнете по едно яйце.

Затворете пиците Калцоне и прищипете краищата добре, за да не излиза плънката.

Печете Калцоне Маргарита с яйце в загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: