Начин на приготвяне
Сварете пилешките бутчета в подсолена вода за 30 минути и след това ги обезкостете.
В друга тенджера на дъното сложете олио, обелете картофите и ги сложете в тенджерата.
Моркова рендосайте, и универсалната подправка.
Прецедете бульона от пилешкото и залейте картофите с него. Прибавете и малко вода, ако е нужно.
Сложете на котлона и оставете да ври, докато картофите се сварят.
Извадете ги и ги намачкайте, след което ги върнете обратно в тенджерата. Прибавете и обезкостените бутчета и оставете да ври пилешката супичка 10 минутки.
След това сложете фидето, когато и то е готово, а на него му трябва малко, махнете супата от котлона.
В купичка сложете киселото мляко с 1 жълтък и малко оцет и разбъркайте. От бульона на супата прибавяйте с чарпак и бъркайте застройката, след което я прибавете в супата.
По желание сложете и магданоз.
Приятен апетит!