Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Пълнозърнести солени кексчета за закуска

Пълнозърнести солени кексчета за закуска

Пълнозърнести солени кексчета за закуска
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако не обичате сладки мъфини, за вас специално предлагаме този солен вариант"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол - щипка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч. пълнозърнесто
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • шунка - 100 г или кренвирш
  • маслини - 10 бр. обезкостени
  • риган
  • чубрица
  • семена микс - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шунката на дребни кубчета.

Обезкостете 10 маслини и ги наситнете.

Разбийте яйцата с щипка сол.

Прибавете олиото, брашното, смесено с бакпулвера, предварително пресяти.

Разбъркайте.

Прибавете нарязаните шунка и маслини, както и подправките. Може да сложите подправки по ваш вкус.

Пригответе си 6 форми за мъфини. Поставете във всяка хартиена капсула и разпределете сместа за солените кексчета равномерно.

По желание поръсете със семена по избор.

Сложете мъфините да се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C за 30 минути.

Поднесете солените пълнозърнести кексчета за закуска с чаша айрян.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: