Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Шоколадов сладкиш с цели круши

Шоколадов сладкиш с цели круши

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Шоколадов сладкиш с цели круши
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Няма какво да му мислите, а още днес пригответе този шоколадов сладкиш с цели круши"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 50 г
  • какао - 60 г
  • захар - 60 г бяла
  • кафява захар - 60 г
  • бакпулвер - 16 г
  • за крушите
  • круши - 4 бр. малки
  • мускатово вино - 50 мл
  • захар - 2 с.л. кафява
  • канела - парче
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите трябва да са малки, за да се поберат в сочния шоколадов сладкиш!

Обелете ги и почистете от семките. Оставете ги с дръжчиците.

В малка тенджерка налейте виното, добавете малко парче канела, ванилията и захарта.

Сложете крушите изправени, няма значение, че течността не ги покрива. Захлупете съда и сложете на котлона. Сварете плодовете 7-8 мин, след което извадете върху кухненска салфетка да се отцедят и охладят.

В купа счупете яйцата. Добавете двата вида захар и разбийте на пяна. Към брашното прибавете какаото, бакпулвера и щипка сол.

Пресейте и добавете на порции към разбитите яйца.

Подмажете и набрашнете форма 22 см с откопчаващ се ринг. Изсипете приготвената смес, подравнете и наредете крушите с дръжките нагоре, като ги притиснете леко, за да потънат.

Изпечете сладкиша с круши на 180°C в предварително загрята фурна за около 25 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче.

Готовият шоколадов сладкиш с цели круши охладете на решетка!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: