Начин на приготвяне
Крушите трябва да са малки, за да се поберат в сочния шоколадов сладкиш!
Обелете ги и почистете от семките. Оставете ги с дръжчиците.
В малка тенджерка налейте виното, добавете малко парче канела, ванилията и захарта.
Сложете крушите изправени, няма значение, че течността не ги покрива. Захлупете съда и сложете на котлона. Сварете плодовете 7-8 мин, след което извадете върху кухненска салфетка да се отцедят и охладят.
В купа счупете яйцата. Добавете двата вида захар и разбийте на пяна. Към брашното прибавете какаото, бакпулвера и щипка сол.
Пресейте и добавете на порции към разбитите яйца.
Подмажете и набрашнете форма 22 см с откопчаващ се ринг. Изсипете приготвената смес, подравнете и наредете крушите с дръжките нагоре, като ги притиснете леко, за да потънат.
Изпечете сладкиша с круши на 180°C в предварително загрята фурна за около 25 мин.
Пробвайте за готовност с дървено шишче.
Готовият шоколадов сладкиш с цели круши охладете на решетка!
Да ви е сладко!