Рубинени трюфели

Рубинени трюфели
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Направо ни е жал да си хапваме от тези малки красотички - толкова добре изглеждат тези рубинени трюфели"

Необходими Продукти

  • фурми - 200 г Medjool
  • бадемово брашно - 150 г от печени бадеми
  • белгийски шоколад - 150 г на капки рубинен
  • пчелен прашец - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете фурмите от костилки и ги смелете в блендер с около 30 милилитра топла вода. Целта на добавянето на вода е да се образува каша.

След това добавете бадемовото брашно от печени бадеми.

Разбъркайте добре и сложете сместа в купа, покрита със стреч фолио.

Поставете купата в хладилник за 1-2 часа, за да стегне сместа.

След това извадете купата от хладилника и оформете лесните бонбони.

Подредете веган бонбоните в тава, покрита с хартия за печене.

Поставете тавата във фризера за 2-3 часа, за да може топчетата да стегнат.

Разтопете белгийският шоколад на капки на водна баня.

Извадете тавата със сладки трюфели от фризера и покрийте всеки трюфел в разтопен шоколад.

Поръсете с пчелен прашец.

Поставете трюфелите в поднос, които предварително е добре да покриете с хартия за печене, за да може да ги отлепите по-лесно, след като стегнат.

Сложете подноса в хладилник за 30 минути.

След това го извадете и внимателно отстранете рубинените трюфели от хартията.

Подредете ги в чиния или поднос.

Съхранявайте на хладно.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: