Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Веган кето шоколадова панакота

Веган кето шоколадова панакота

Габриела ЦулинГабриела Цулин
Чирак
5336268116
Веган кето шоколадова панакота
Снимка: Габриела Цулин
1 / 3
01/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Днес ще зарадваме всички вегани с тази уникална рецепта за шоколадова панакота. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 400 г
  • вода - 100 мл
  • какаова паста - 100 г маса
  • еритритол - 50 г
  • агар агар - 1 и 1/2 ч.л.
  • етерично масло от мента - 2 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блендирайте кокосовото мляко в с водата, етеричното масло и еритритола до хомогенна смес.

Сипете кокосовия крем в касерола на котлона и пуснете на силна степен.

След като се сгорещи, добавете какаовата паста и бъркайте, докато се разтопи.

Прибавете агар-агара и не спирайте да разбърквате около 10-12 минути.

Снемете шоколадовия крем от котлона и разсипете по стъклени купички - в случая 4 на брой.

След като изстине паннакотата, купичките отиват в хладилника, за да стегне кремът добре.

Преди сервиране шоколадовата панакота обърнете в чинийки. Най-лесно това става, като поставите купичките в съд с гореща вода за минута и след това обърнете.

Приятен апетит с тази уникална веган кето шоколадова паннакота

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
изглежда много обещаващо. Ще го опитам непременно
02.06.2021 07:43