Начин на приготвяне
Използвам стевия и еритритол на прах, които са 1:1, в съотношение със захарта. Ако обичате по-сладко, добавете още подсладител.
В купа се смесват всички съставки без желатина и сместа се разбърква с бъркалка.
Ако използвате друг желатин, преценете колко да сложите. На моята опаковка пише, че е за 300-350 мл. Затова сложих пакетче и половина.
Желатинът се разтваря според указанията на опаковката. В случая 15 г в 45 мл студена вода.
След като набъбне, се разтваря на водна баня и прибавя към сместа.
След това сместа се разпределя в купички и прибира в хладилника. Разпределих в 5 малки купички.
За два часа разкошната панакота беше напълно готова.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия