Начин на приготвяне
Бутчетата почистете, премахнете от костта и почистете с четчица. Посолете ги и ги запържете в загрято олио докато не поруменеят. Извадете ги от тигана и ги сложете настрана.
Обелените и почистени и нарязани печени чушки запържете в същата мазнина. Добавете сметаната за готвене и разбъркайте.
След това сложете и готовите пържени бутчета, подправете на вкус (сол, черен пипер, универсална подправка).
Разбъркайте и оставете на тих огън докато не придобие желаната гъстота.
Готовото ястие свалете от котлона и сервирайте.
Съвет: Гъстотата на сметановия сос е по ваше желание - ако желаете да е по-гъст, задушавайте по-дълго време.
Пилешките бутчета в бял сметанов сос са готови.