Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с бял гъбен сос

Пилешки бутчета с бял гъбен сос

Пилешки бутчета с бял гъбен сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Крехко пилешко месо и ароматен сос с гъби - ето така си представяме идеалния обяд!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 - 7 бр. долни
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 500 мл
  • гъби - 6 - 7 бр.
  • магданоз
  • брашно - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките бутчета. Намажете ги с масло, поръсете ги със сол и черен пипер и ги изпечете до готовност.

Измийте гъбите и ги нарежете на филийки. Задушете ги в половината от маслото, добавете постепенно брашното, като бъркате непрекъснато.

Излейте млякото на тънка струйка, при непрекъснато бъркане, до получаването на соса (с гъстота на боза).

Сервирайте бутчетата, полети с гъбен сос. Поръсете с магданоз.

Пилешките бутчета с бял гъбен сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: