Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Печени замразени картофки

Печени замразени картофки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Печени замразени картофки
Снимка: Мария Симова
1 / 2
27/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг
  • сол - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете малки пресни картофи в подсолена вода за 6-8 минути, прецедете и оставете да се охладят.

Направите плитки разрези на всеки картоф за красота (не е задължително).

Подредете ги в тава и покрийте със стреч фолио, поставете ги във фризера поне за 1 час.

Налейте олиото, като обливате картофите, ако желаете, може да ги поръсите с любими подправки.

Поставете тавата в предварително загрята фурна на 220 градуса и печете картофите до златисто кафява коричка за около 30-40 минути.

По време на печене, обръщате картофките 2-3 пъти.

Благодарение на замразяването на картофките, след изпичане вътре стават като картофено пюре.

Печените замразени картофки са чудни, опитайте ги!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: