Домашен кекс с вишни

редакция:
VecaVeca
Мастър Шеф
296872k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Домашен кекс с вишни7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Ако сте любители на вишните, този сладкиш е точно за вас."

Необходими Продукти

  • за кекса
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 пак.
  • масло - 100 г
  • заквасена сметана - 2 лъжици
  • брашно - 1/5 чаша (200 мл)
  • бакпулвер - 1 пак.
  • за пълнежа
  • вишни - 200 г
  • за горния слой
  • заквасена сметана - 200 г
  • захар - 3 лъжици
  • ванилова захар - 1 пак.
  • царевично нишесте - 1 лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За кекса: С миксер разбийте яйцата, захарта и ваниловата захар. Добавете размекнатото масло на стайна температура и разбийте с миксера.

Смесете със заквасената сметана, разбъркайте, добавете брашното смесено с бакпулвера и всичко размесете с миксера.

Във форма за кекс, намазана с масло и посипана с брашно, изсипете готовата смес и я разпределете равномерно. Отгоре сложете почистените и добре отцедени вишни.

В купа изсипете заквасената сметана, захарта, ваниловата захар и нишестето и разбъркайте на ръка. Налейте сместа върху вишните равномерно.

Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 35 минути.

Готовия кекс извадете от фурната, покрийте с кърпа и оставете да се охлади половин час.

Нарежете на парчета домашния кекс с вишни и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: