Начин на приготвяне
Може да направите нектара на два пъти, ако нямате толкова голям съд, за да побере наведнъж 10-те кг вишни.
Измийте добре плодовете със студена вода. Сложете ги в съд за варене. Залейте ги с вода. Варете, докато не видите, че плодовете започнат да губят цвета си и да се свиват.
Това означава, че е време да ги отцедите. Вземете голяма марля или ситен гевгир.
Отцедете плодовете, като ги намачкате добре, така че да падне и малко от месестата им част. Започнете сваряването на нектара.
Изсипете захарта и бъркайте често. Ако е необходимо, може да добавите и още захар. Идеята е да стане гъста сладка течност. Ще разберете, че сиропът е готов, когато започне да се точи по бъркалката.
Налейте в шишета или голям буркан и обърнете с капачката надолу, за да се вакуумира.