Начин на приготвяне
За тестото: В хладка вода натрошете маята, добавете захар и разбъркайте, оставете за 10 минути.
В дълбок съд сипете 400 г брашно, сол, разбъркайте. След това сипете разтопеното масло, киселото мляко, шупналата мая и постепенно добавяйте останалото брашно (300 г) докато не замесите меко тесто.
Намажете тестото с олио от двете страни, покрийте с чиста кърпа и оставете 45 минути да втаса. След това го разделете на 12 части и оформете 12 топки.
Всяка топка разточете с точилката на набрашнен плот във формата на правоъгълник.
Горната страна зарежете на няколко места, а на долната сложете наденичката (нарежете я на три, така ще получите 12 парченца, колкото са и правоъгълниците от тесто).
Навийте рулцата и ги подредете в тава с хартия за печене на дъното. Оставете за 15 минути.
Намажете с разбитото яйце, поръсете със сусам и печете в добре загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Готовите кренвиршки извадете от фурната и оставете да се охладят, след което сервирайте.
Наденичките в тесто са готови.