Наденички в тесто

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Наденички в тесто
Снимка: Veca
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Закуската е най-важното ядене за деня - казваше баба"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 250 мл хладка
  • кисело мляко - 180 г
  • захар - 1 лъжичка
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1 лъжичка
  • масло - 60 г разтопено
  • брашно - 700 г
  • За намазване и поръсване
  • яйца - 1 бр.
  • сусам
  • и още
  • наденички - 4 бр. (за грил, дълги)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: В хладка вода натрошете маята, добавете захар и разбъркайте, оставете за 10 минути.

В дълбок съд сипете 400 г брашно, сол, разбъркайте. След това сипете разтопеното масло, киселото мляко, шупналата мая и постепенно добавяйте останалото брашно (300 г) докато не замесите меко тесто.

Намажете тестото с олио от двете страни, покрийте с чиста кърпа и оставете 45 минути да втаса. След това го разделете на 12 части и оформете 12 топки.

Всяка топка разточете с точилката на набрашнен плот във формата на правоъгълник.

Горната страна зарежете на няколко места, а на долната сложете наденичката (нарежете я на три, така ще получите 12 парченца, колкото са и правоъгълниците от тесто).

Навийте рулцата и ги подредете в тава с хартия за печене на дъното. Оставете за 15 минути.

Намажете с разбитото яйце, поръсете със сусам и печете в добре загрята фурна на 180 градуса 20 минути.

Готовите кренвиршки извадете от фурната и оставете да се охладят, след което сервирайте.

Наденичките в тесто са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: