Чирпански наденички

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Чирпански наденички1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • вода - 100 мл ледена
  • бира - 50 мл
  • кимион - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • праз - 1 стрък, бялата част
  • карантия - 3 - 4 броя агнешки черва, изчистени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте праза възможно най-ситно.

В купа го добавете към вече смесените кайма, ледена вода, бира, кимион, черен пипер, сол и добре омесете всичко.

Ако ви се струва, че каймата за домашните наденички е суха добавете още 50 мл бира.

С помощта на шприц напълнете сместа в почистените агнешки чревца, като ги прегъвате през 15-20 см.

След това може да изпечете Чирпанските наденички на скара, барбекю или във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка: