Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Касуле с наденички

Касуле с наденички

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Касуле с наденички
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Не, не, това не е обикновен боб с наденички, а истински кулинарен шедьовър!"

Необходими Продукти

  • боб - 800 гр. (2 консерви от 400 гр)
  • наденички - 500 г сурови
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр
  • бяло вино - 300 мл
  • домати - 400 г на кубчета (1 консерва)
  • магданоз
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка - 2 ч.л. суха
  • риган - 1 ч.л. сух
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 30 г
  • хляб - 100 г трохи
  • дафинов лист - 2 бр
  • бульон - 200 мл зеленчуков
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 3 с.л зехтин в голям съд на умерен огън и запържете нарязаните на дребно предварително лук, чесън и моркови. Добавете доматите на кубчета, подправките и овкусете със сол и черен пипер. Пържете около 5 минути и добавете боба. Разбъркайте и добавете виното и бульона. Оставете ястието да заври и да къкри 10-15 мин.

Междувременно загрейте останалия зехтин и запържете за кратко наденичките от всички страни. Пригответе голяма тава или касерола. Извадете дафиновите листа от ястието. Изсипете половината боб, подредете наденичките и ги покрийте с останалия боб. Покрийте тавата с фолио и запечете на фурна на 200 C за около 30 мин.

Загрейте маслото в тиган и запържете хлебните трохи. Нарежете магданоза на ситно. Объркайте го хубаво с хлебните трохи. Извадете тавата с касулето и посипете ястието с хлебните трохи с магданоза. Върнете го във фурната и запечете за още 20 минути на 180 градуса.

Адаптирано от Goodfood и Goodlife

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: