Начин на приготвяне
Загрейте 3 с.л зехтин в голям съд на умерен огън и запържете нарязаните на дребно предварително лук, чесън и моркови. Добавете доматите на кубчета, подправките и овкусете със сол и черен пипер. Пържете около 5 минути и добавете боба. Разбъркайте и добавете виното и бульона. Оставете ястието да заври и да къкри 10-15 мин.
Междувременно загрейте останалия зехтин и запържете за кратко наденичките от всички страни. Пригответе голяма тава или касерола. Извадете дафиновите листа от ястието. Изсипете половината боб, подредете наденичките и ги покрийте с останалия боб. Покрийте тавата с фолио и запечете на фурна на 200 C за около 30 мин.
Загрейте маслото в тиган и запържете хлебните трохи. Нарежете магданоза на ситно. Объркайте го хубаво с хлебните трохи. Извадете тавата с касулето и посипете ястието с хлебните трохи с магданоза. Върнете го във фурната и запечете за още 20 минути на 180 градуса.
Адаптирано от Goodfood и Goodlife