Начин на приготвяне
Обелете наденицата и нарежете на парчета заедно с гърдите. Разделете ги по равно в глинени гювечета.
Обелете лука и нарежете на дребно. Сложете във всяко гювече по половин глава.
Обелете моркова, картофите и гъбите. Нарежете и разпредете и тях.
Печените чушки нарежете на ленти. Добавете подправките и лютеницата.
Разбъркайте всяко апетитно гювече с лъжица. Налейте бирата и сложете по парче краве масло.
Затворете с капачетата и печете в студена фурна на 220°C за около 15- 20 минути. Намалете на 170°C и оставете за 1.5 ч.
Махнете капачетата и натрошете сиренето. Поръсете с кашкавала и чукнете по едно яйце.
Върнете във фурната, докато стегне.
Издадете и сервирайте веднага гювечета с пилешко и гъби.