Начин на приготвяне
Започваме с пилешкото филе, което нарязваме на средно големи кубчета, прехвърляме в купа и овкусяваме със сол, черен пипер, малко босилек и 5 с.л. зехтин. Покриваме го със свежо фолио и го оставяме в хладилник за 30 мин.
През това време приготвяме останалите продукти. Измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета (средни) картофите.
След това ги разпределяме в 3 гювечета. Поръсваме с малко сол.
Отгоре им разпределяме почистените и нарязани на лентички чушки.
Изваждаме маринованото пилешко филе и го разпределяме по равно в гювечетата. Добавяме и нарязания на полумесеци лук, а най-отгоре поръсваме с наситнените краставички.
Заливаме гювечетата с по 30 мл вода. Поръсваме с по 1 с.л. зехтин и за финал с по 1 с.л. галета.
Затваряме ги и печем на 220 градуса за около 50 мин или до готовност.